Mi is az a Théta Healing?

Szűcs Noémi

A Theta Healing egy energiagyógyászati módszer, mely az amerikai Vianna Stibaltól indult, és már a világ számos pontján tanulható.

A nevében is szerepel a théta szó, ugyanis a módszer használata során az agy théta állapotban van. Ez egy mély meditatív állapot, ahol még képesek vagyunk a tudatos döntéshozatalra, de az intuíció és az érzékelés felerősödik: hozzáférhetünk a kollektív tudatból, tudatfelettiből olyan képekhez, információkhoz, amely a hétköznapi ébrenléti „béta állapotban” nem lehetséges. Ezt az információs teret, ahonnan „adatokat” olvashatunk le, „théta térnek” is szokás nevezni.

A Theta Healing módszere szerint 7 létsík van; mi emberek az állatokkal együtt a harmadik síkot képviseljük. A hetedik sík a Teremtő síkja; a teremtés mindent felölelő, tiszta szeretet energiája található itt. Théta állapotban lehetséges a kapcsolódás ehhez az energiához, és a vele való munka, gyógyítás. Tehát a théta konzulens nem gyógyít, hanem ezeket az energiákat csatornázza, közvetíti a hozzá fordulóhoz.

A teremtés folyamata és a hitrendszerek

A théta technika lényege tulajdonképpen, hogy ráébredünk arra, hogy bármikor tudunk kapcsolódni ehhez a forráshoz, és fel tudjuk használni ezt az energiát saját magunk és (konzulensként) mások kiteljesedése érdekében. Egyre tudatosabbak lehetünk, egyre közelebb kerülhetünk VALÓDI ÖNMAGUNKHOZ, és ténylegesen a saját életünket kezdhetjük el élni.

Ugyanis alapesetben az történik, hogy olyan programok, hitrendszerek, minták szerint működünk és működtetjük az életünket, melyek nem is hozzánk tartoznak, és erről leggyakrabban tudomásunk sincs. Ezek lehetnek saját életünk negatív tapasztalataiból levont következtetések, gyerekkori élmények, szülőktől átvett minták, társadalmi programok, de akár előző életbeli élmény is. Mindezekhez a programokhoz a Theta Healing segítségével hozzá tudunk férni, és elengedni, felülírni őket. Úgy is el lehet ezt képzelni, mintha számítógépek lennénk, melyből törölhetőek olyan adatok, melyek életünk alakulása szempontjából hátráltatóak, akadályt képeznek, és betölthetőek olyanok, melyek előre visznek, segítenek bennünket. Azáltal, hogy lehántjuk magunkról mindazt, ami igazából nem tartozik hozzánk, és olyan érzéseket, hitrendszereket töltünk be, amelyre a lelkünk mélyén valójában vágyunk, kvázi az egész életünket újraprogramozhatjuk.

Nagyon gyors, óriási változásokat eredményez már egy-egy konzultáció is, mivel a változás igencsak mély szinteken íródik át. Ugyanakkor mindaz a rengeteg mintázat és program, amelyet átvettünk, nem két pillanat alatt írható felül, hiszen sokféle emlékhez, élményhez, életterülethez kapcsolódik. Érdemes folyamatosan tisztítani magunkat tőlük, és folyamatban gondolkozva pl. havonta egyszer részt venni konzultáción. Így a változás sokkal mélyebb, szerteágazóbb hatású lesz.

Mi történik egy konzultáció során?

Egy théta-kezelés során a segítséget kérő (a könnyebbség kedvéért nevezzük kliensnek) általában valamilyen konkrét problémával érkezik, amelyen szeretne változtatni, mert zavarja az élete alakulásában. Ez bármilyen élethelyzet és témakör lehet pl. saját működés (lelkivilág, testi tünetek, betegségek), emberi kapcsolatok, konfliktusok, pénzzel való viszony (leginkább annak hiánya) stb-stb.
A konzultáció elején megbeszéljük, mely területtel szeretne a kliens dolgozni. Igény (illetve érzésem) szerint szívesen dolgozom kép kártyákkal is: az OH-kártya szavakat és képeket tartalmazó lapokból áll. Ez egy pszichológiai asszociációs módszer, mely nagyon jól megmutatja a bennünk rejlő folyamatokat, akár a mélyebb, tudat alatt húzódó összefüggéseket is.
Theta Healing
A konzultáció során mindkét félnek csukva van a szeme, a kliens általában fekszik, de ez nem kötelező. Egy légtérben lenni sem feltétlenül szükséges, a kezelés Skype-on, telefonon keresztül is ugyanúgy működik.

Én konzulensként pár másodperc alatt „kapcsolódom”, ráhangolódom a kliensre, „leolvasom a teret”, és elmondom, mit látok ezzel az adott helyzettel kapcsolatban. Az információk általában gondolatok, testérzetek, képek formájában érkeznek. A folyamatban résztvev? a kezelés során szintén megoszthatja, benne milyen érzések, képek, testérzetek jelennek meg. A folyamat során különféle hitrendszerek érkeznek törlésre, betöltésre (pozitív vagy negatív előjeltől függően) és hamarosan rálátunk arra a mélyebb „gyökérproblémára” is, amelyből a jelenlegi probléma ered. Ez lehet egy régebbi (gyermekkori, de akár előző életes) emlék, felmenőinktől átvett programok (akár hét generációra visszamenőleg), társadalmi elvárások. Ennek oldása, gyógyítása nagyon erős változásokat indít el.

Saját életem változásai (és az általam kezeltek visszajelzései) a legnagyobb bizonyítékok számomra, hogy a módszer zseniális, MŰKÖDIK, ráadásul elképesztően hatásos és gyors. Olyan kreatív, inspirált energiákhoz férhetünk hozzá, amely az életünk, munkánk, kapcsolataink minőségét egyaránt emelni fogják, hiszen maga a tudatosságunk is egyre inkább emelkedik a használatával. Már az nagyon sok változást eredményez, hogy egyre inkább tudatossá és elfogadóvá válunk saját magunk és mások érzéseire, működésére.

Neked való ez a módszer, amennyiben:

  • Szeretnél közelebb kerülni valódi Önmagadhoz
  • Ha tudatosabb, boldogabb, jobb minőségű életet szeretnél
  • Ha van olyan életterületed, amelyen szeretnél változtatni, sikeresebb lenni
  • Ha vannak visszatérő problémáid; azt érzed újra és újra ugyanazokat a köröket futod, és kilépnél az ismétlődő mintázatból
  • Ha szeretnél felelősséget vállalni az életedért, és aktív résztvevőként tenni is a kiteljesedésedért, a vágyaid megvalósulásáért
  • Ha megújulnál, szeretnél más szemszögből tekinteni az életedre

Bejelentkezés

Ha kérdésed van a technikával kapcsolatosan, vagy kipróbálnád a kezelést, fordulj hozzám bizalommal!

© 2020 intuitivfestes.hu